בלוג אוכל כשר למהדרין

מגש מלוחים – פינגר פוד

מגש פתיחה חגיגי פרווה במינימום עבודה

מגש מלוחים מהווה מנת פתיחה מרשימה לארוחות בשריות ופרווה, ארוחות חול המועד קלילות כומובן בעל נוכחות בבר מלוח באירועים.
במגשים שבתמונה ישנם טארטלטים מלוחים, פחזניות וטורטיות. לפניכן מגוון מליות פרווה, ניתן לגוון כיד הדמיון.

 

טארטלטים ופחזניות

המליות הבאות מתאימות לטארטלטים מלוחים ולפחזניות. טארטלטים נמכרים בחבילה של 24 יחידות, קל ומהיר. ניתן למלא בכפית או לזלף עם/בלי צנתר.

קרם סלמון בפסטו
800 גר' סלמון אפוי, מלח, פלפל גרוס, פסטו, שמן. לטחון במעבד מזון ולהוסיף מעט שמן למרקם חלק.
קישוט: רבע כפית ממרח עגבניות מיובשות.

חציל בטעם כבד
חציל קלוי על אש, 2 ביצים קשות, בצל קצוץ מטוגן, מלח, פלפל גרוס. לטחון במעבד מזון. 
קישוט: אגוז פקאן טבעי.

סלט ביצים
8 ביצים קשות, מיונז, בצל ירוק או לבן, מלח, פלפל גרוס.
קישוט: מקלות בצל ירוק בגודל 1-2 ס"מ.

תערובת ירקות בתנור
ריבועי בצל סגול, ריבועי פלפל אדום, ריבועי פטריות פורטובלו, שומשום, שמן, מלח, פלפל גרוס, שום גבישי, 1/2 כף סילאן, 1/2 כף סויה אורגנית, כפית רכז רימונים (לא חובה).
לערבב הכל ולהניח בתבנית, לאפות בטורבו 220 מעלות 25-30 דק'.

סלמון מעושן ופלפלים קלויים
סלמון מעושן חתוך לרצועות, רצועות מפלפלים קלויים בתיבול: שמן, מלח, פלפל גרוס, סוכר חום, כמון, שום, לימון. אופציונלי: למרוח מיונז.

 

טורטיות

ממלאים את הטורטיות, חותכים לרבעים, נועצים שיפוד קטן בכל רבע ומעבירים לצלחת ההגשה.

סביח
טחינה/חציל שרוף במיונז, חציל מטוגן או אפוי או סלט חצילים מתובל, ביצה שלוקה פרוסה, חסה, עגבניה.
למרוח טחינה או חציל, להניח את יתר הדברים ולגלגל.

סלט טונה עם פלפל אדום ומלפפון חמוץ
סלט טונה: קופסת טונה, ביצה, כף מיונז, מלח, פלפל גרוס. פרוסות דקות ורצועות דקות של פלפל אדום ומלפפון חמוץ.

טונה ופסטו (בטוסטר)
קופסת טונה, עגבניה חתוכה לריבועים קטנים, פלפל צהוב חתוך לריבועים קטנים. תיבול: מלח, פלפל גרוס, סוכר חום, פסטו או עלים קצוצים.
לערבב בקערה את כל החומרים כולל התיבול, להניח בטורטיות, לגלגל ולחתוך. ניתן לאפות בטוסטר, מעולה לארוחת ערב קלילה.

אנטיפסטי
בצל, עגבניה, זוקיני/קישוא, 1/2 פלפל צהוב, 1/2 פלפל אדום, בטטה. לסדר בתבנית בשורות: סהרוני בצל, עגבניה, בטטה, מקלות קצרים מזוקיני ופלפלים, לזלף שמן זית ולתבל במלח, פפריקה גרוסה, שום גבישי, סוכר חום, אורגנו. לאפות בתנור שחומם מראש, טורבו, 220, 15-20 דק'. לערבב את הירקות. להוסיף בצל ירוק ושקדים פרוסים קלויים, למלא את הטורטיות.
ניתן להוסיף בהרכבת המנה: טונה ופרוסות דקות מביצה קשה.

שווארמה פטריות וירקות
סהרוני בצל, 1/2 סלסלת פטריות שימאגי, 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי/פורטובלו פרוסות, מקלות זוקיני, מקלות פלפל צהוב (לא חובה), טחינה מוכנה.
תיבול: מלח, פלפל גרוס, פפריקה גרוסה, שום גבישי, כרכום, כמון, סוכר חום. לטגן בצל ואת יתר הירקות במשך כמה דקות, לתבל ולהמשיך בטיגון עד להשחמה. למרוח טחינה, להניח את יתר הדברים, לגלגל ולהגיש.

פלפלים, פטריות וערמונים
רצועות בצל, ריבועי פלפל אדום או ירוק, פרוסות פטריות, פרוסות ערמונים, שקדים פרוסים, חצאי אגוזי פקאן.
תיבול: רוטב צ'ילי, סילאן, מלח, סוכר חום, מעט שום גבישי.

 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *