בלוג אוכל כשר למהדרין

מנות פתיחה בשריות

מגוון מנות בשריות אישיות למנת פתיחה

להלן מנות פתיחה על בסיס טורטיות, פילו, קדאיף, פחזניות וטארטלטים מלוחים. ברב המקרים ניתן להשתמש במלית גם על בסיס אחר.
פרגיות ניתן להמיר בחזה עוף מקומח.

כבד ברוטב פטריות וערמונים בסלסלות קדאיף
סלסלות קדאיף: תבנית: שקעים מסיליקון או חד פעמית או קאפקייקס. 200 גר' שערות קדאיף קפואות, 2-3 כפות שמן. לצפות את שערות הקדאיף בשמן, להדק את השערות לבסיס ולדפנות בצורת קערה. לאפות 10-15 דק' ב-160 מעלות.
מלית: 250 גר' כבד צלוי חתוך לריבועים, 10 בצלצלי שאלוט/סהרוני בצל סגול, עיגולים מחצי כרישה, 1/2 סלסלה פטריות שיטאקי, 1/2 סלסלה פטריות פורטובלו, חב' ערמונים בוואקום. לטגן בצל וכרישה, להוסיף פטריות פרוסות ולהמשיך טיגון, להוסיף: 1/2 כוס יין אדום יבש/חצי יבש, כוס מים, 2 כפות סילאן. להביא לרתיחה, לתבל במלח ופלפל שחור גרוס. להכניס כבד ולבשל על אש נמוכה לצמצום נוזלים.
בהגשה למלא את הסלסלאות. ניתן להגיש בכוסיות פילו או בטארטלטים מלוחים קנויים, למילוי טארטלטים יש לחתוך את הפרודוקטים לריבועים קטנים.

טורטיות במילוי פרגיות ופסטו
פרגיות: לערבב בקערה: שמן, מלח, פלפל, סוכר חום, כורכום, מעט קארי, שום גבישי, פסטו. להכניס את הפרגיות לקערה, לצפות ולהניח בתבנית. לאפות בחימום עליון-תחתון (אפייה רגילה)  15-20 דקות, ב-200 מעלות. להעביר לתוכנית גריל רמה 3 ל-5 דק' נוספות. להוציא מהתנור ולצנן, לחלק כל פרגית ל 3-4 חלקים. (ניתן לעצור בשלב זה ולהגיש עם פירה/אורז).
תיבול פירורית: שמן, יין לבן, פסטו, מלח, פלפל, סוכר חום, כורכום, מעט קארי, שום גבישי. חשוב! הפירורית מתובלת בבסיס, וצריך להוסיף מעט מלח.
הרכבת הטורטיות: להניח בטורטיה 2-3 חתיכות פרגיות ולגלגל, לחצות לשניים. לצפות בביצה ולאחר מכן בפירורית המתובלת. לאפות בתנור 15-20 דק' ב-180 מעלות.
בחימום על הפלטה, מומלץ לחמם ללא כיסוי או עם כיסוי חלקי לשמירה של הקריספיות.

טורטיות/פחזניות/כוסיות פילו במילוי חזה עוף, פטריות וערמונים
ריבועי חזה עוף מקומח, סהרוני בצל, עיגולי כרישה, פטריות פורטובלו פרוסות, ערמונים בוואקום פרוסים, מקלות שקדים. לטגן בסיר בצל, כרישה, מקלות שקדים, ערמונים, פטריות. במחבת נפרדת לטגן את ריבועי חזה העוף עד להלבנה. להוסיף לסיר את חזה העוף, לתבל: מלח, פלפל גרוס, שום גבישי, סילאן, חרדל דיז'ון גרגרים. לבשל כ-10 דקות עד לבישול מלא של חזה העוף.

כוסיות פילו במילוי פרגיות ובטטות
עלי פילו, תבנית שקעים, אפשר חד פעמית.
כוסיות פילו: לחתוך מבצק פילו ריבועים בגודל כ-10 ס"מ, להניח נייר אפיה על משטח העבודה ולרסס בשמן, להניח 2 ריבועים ולרסס שמן, להניח בשקע, לחזור על הפעולה ולהניח באלכסון בתוך השקע. לאפות כ-10 דק' ב-180 מעלות.
מלית: חצאי סהרוני בצל, ריבועים קטנים מפרגיות, ריבועי בטטה, ריבועי פטריות פורטובלו, מקלות שקדים. לטגן את הבצל, להוסיף מקלות שקדים, בטטות, פרגיות, ולקראת הסוף פטריות. לתבל: מלח, פלפל גרוס, פפריקה גרוסה, שום גבישי, סילאן, רוטב צ'ילי מתוק. לבשל 5-10 דקות.
הגשה: לחמם את המלית, אין צורך לחמם את הפילו, למלא ולהגיש.

פילו במלית בשר טחון ופלפלים
מלית: 1/2 ק"ג בשר טחון, בצל קצוץ, 1/2 פלפל ירוק ו-1/2 פלפל צהוב חתוכים לריבועים קטנים, אגוזי מלך קצוצים גס. לטגן בצל, פלפלים, אגוזים, בשר. לתבל: מלח, פלפל גרוס, שום גבישי, סוכר חום, כפית פסטו.

פחזניות במילוי בשר טחון וצנוברים
מלית: 1/2 קילו בשר טחון, סהרוני בצל, צנוברים, תפו"א שלוק מרוסק. לטגן בצל, להוסיף צנוברים כדקה, להוסיף בשר ולטגן במשך כמה דקות. לתבל: מלח, פלפל גרוס, שום גבישי, כורכום, סוכר חום, כף פסטו. להמשיך בטיגון עוד כמה דקות להטמעת התיבול. להוסיף תפו"א ולערבב היטב.

פילו פסטייה
מלית: בשר טחון מטוגן, פרגיות צרובות בשמן חתוכות לריבועים, סהרוני בצל סגול, כרישה, ריבועים קטנים ממקל סלרי, ערמונים, רצועות שזיפים מיובשים, צימוקים, שקדים מולבנים. לטגן בצל, כרישה וערמונים, להוסיף שזיפים, צימוקים, ושקדים. להוסיף בשר ופרגיות. לתבל: מלח, פלפל גרוס, שום גבישי, סילאן, דבש, קינמון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *