בלוג אוכל כשר למהדרין

מתכוני בשר

מבחר תיבולים לבשר בבישול ובתנור

בחגים הבאים עלינו לטובה, תבשילי בשר הם חלק משמעותי מן התפריט הקולינרי.
כתף מס' 5 זו הקלאסיקה הישראלית לבשר והיא מצויינת, הבעיה בנתח הזה הוא גודלו, מה שגרם לנו לנסות מגוון בשרים אחרים שנמכרים טרי לפי משקל.
החלופות נהדרות לא פחות, וניתן למצוא אותן באטליזים וברשתות כמו אושר עד.
נתחים שניסיתי: כתף עגל, צלי כתף עגל, אסאדו עם/ללא עצם, פרוסות אנטריקוט, פרוסות סינטה.
בכל המקרים, צורבים בשמן את הנתח או הפרוסות מכל הצדדים, את הנתחים שולקים במים 3-4 שעות, את הפרוסות אין צורך לשלוק.
צלי כתף עגל ואסאדו מעולים בתנור, צורבים אותם ומעבירים לתבנית, לאחר מכן מטגנים בצל ועוד מהרשימה למטה, מוסיפים נוזלים ותיבול ושופכים על הבשר. אופים בטורבו 180 מעלות כ-3 שעות.

להלן מגוון תיבולים לבשר:
בכל התחלת בישול בשר אני מטגנת לפחות 3 פרודוקטים מן הרשימה הבאה: סהרוני בצל סגול או לבן/בצלצלי שאלוט, עיגולי כרישה, מקלות סלרי, ערמונים, פטריות.
סויה: משתמשת באורגנית היא פחות אלימה, טעם אחר. רוטב צ'ילי: אני משתמשת ברוטב הביתי, מתכון בסוף הפוסט.
מלח: שמה כרבע כפית, לרב מספיק לכל סוגי הבשר.
תוספת ירקות: ירקות מקבלים טעם מופלא מבשר שמתבשל עמהם. אופציות לתוספת ירק: פטריות שלמות/חצויות/פרוסות, גזרים חצויים לאורכם, תפו"א בייבי או תפו"א רגילים חצויים, פרוסות עבות מבטטה, שומר, זוקיני שלם.

1. תיבול מתקתק בכמה גרסאות: לטגן היטב סהרוני בצל סגול או בצלצלי שאלוט, עיגולי כרישה, ערמונים, פטריות. להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים ואחת מן האופציות הבאות:

  • 1-2 כפות סילאן, כף סויה, כף רוטב צ'ילי ביתי, חצי כף רכז רימונים.
  • 3/4 כוס יין לבן או אדום יבש, 2-3 כפות רוטב צ'ילי ביתי, כף סילאן – מעולה גם ללא היין.
  • 1/2 כוס בירה לבנה או יין לבן, 1-2 כפות סילאן, 1-2 כפות דבש, כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים.
  • 1/3 כוס בירה לבנה, 1/3 כוס יין אדום יבש, 1-2 כפות סוכר חום, כף סויה אורגנית, כף רכז רימונים.
  • 3/4 כוס יין אדום יבש, כף סויה אורגנית, כף דבש.

תבלינים: רבע כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט, כף שום גבישי. לערבב, להכניס את הבשר, להביא לרתיחה, לבשל על אש נמוכה 1-2 שעות לצמצום הנוזלים.

2. בירה וכוסברה: לטגן היטב סהרוני בצל סגול, מקלות סלרי, להוסיף 1/2 כוס בירה לבנה, 2-3 כוסות מים רותחים. תיבול: רבע כפית מלח, 1-2 כפות סוכר חום, 1/4 כפית פלפל גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט, כף שום גבישי. לערבב, להכניס את הבשר, להביא לרתיחה, להניח כחצי חב' כוסברה מעל הבשר, לבשל על אש נמוכה 1-2 שעות לצמצום הנוזלים.

3. הל ובהרט: לטגן היטב סהרוני בצל, מקלות סלרי, להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים. תיבול: רבע כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, תרמיל הל או 1/4 כפית תבלין הל, 1/4 כפית בהרט, 1/2 כפית כורכום, כפית סוכר חום, כף שום גבישי. לערבב, להכניס את הבשר, להביא לרתיחה, להניח כחצי חב' כוסברה מעל הבשר, לבשל על אש נמוכה 1-2 שעות לצמצום הנוזלים.

4. פירות יבשים: לטגן היטב סהרוני בצל, משמשים מיובשים חצויים, שזיפים מיובשים חצויים, 5 שיני שום פרוסות. להוסיף כוס יין אדום מתוק, 2-3 כוסות מים רותחים. תיבול: רבע כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, מקל קינמון (לא חובה). לערבב, להכניס את הבשר, להביא לרתיחה, לבשל על אש נמוכה 1-2 שעות לצמצום הנוזלים.

5. פסטו: לטגן היטב סהרוני בצל, עיגולי כרישה, מקלות סלרי, להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים. תיבול: 1-2 כפות פסטו, רבע כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, 1/2 כפית כורכום, קורט קארי, כפית סוכר חום, כף שום גבישי. לערבב, להכניס את הבשר, להביא לרתיחה, לבשל על אש נמוכה 1-2 שעות לצמצום הנוזלים.

6. פלפלים ב-3 צבעים: לטגן היטב סהרוני בצל, עיגולי כרישה, ריבועים או רצועות מפלפלים, חצי מכל צבע: אדום, צהוב, ירוק. תיבול מתקתק: 2-3 כפות רוטב צ'ילי ביתי, כף סילאן, רבע כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט, כף שום גבישי. תיבול פיקנטי: צרור עלי בזיליקום או כפית פסטו, רבע כפית מלח, 1/4 כפית פלפל גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/2 כפית כורכום, כף שום גבישי. לערבב, להכניס את הבשר, להביא לרתיחה, לבשל על אש נמוכה 1-2 שעות לצמצום הנוזלים.

 

מתכון לרוטב צ'ילי ביתי:
חצי כוס סוכר, חצי כוס חומץ, פלפל אדום ופלפל צהוב טחונים, רבע כפית ג'ינג'ר, כפית תבלין אבקת בצל.
להרתיח ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה, לערבב כף קורנפלור ב-3/4 כוס מים. לבשל עד להסמכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *