בלוג אוכל כשר למהדרין

עוגות פאי וטארטלטים ומה שביניהם

לא משנה אם זה פאי אישי או משפחתי, תמיד קינוח נחשק

לטעמי, עוגת פאי היא אחד הקינוחים השווים, ספק עוגה ספק קינוח שנאכל למרות הספק.
הגשת פאי למרכז השולחן מהווה הגשה הדורה, אך לעיתים מסורבלת בשל הצורך לחתוך. (טיפ לחיתוך נח של פאי: חיתוך למרובעים כאילו העוגה מלבנית).
פאי אישי הוא פתרון נגישותי למוצר, אך פחות מעשי בשל ההתעסקות הנצרכת להכנתו. מצאתי שהטרטלטים המוכנים בחנויות עושים את העבודה מצוין. ישנה גרסה נוספת להכנה מהירה של פאי אישי ואחלוק אותה כאן: מכינים בצק פריך, משטחים בקאפקייקס חצי עד ס"מ, אופים אפיה מקדימה של כמה דקות, מוסיפים את המלית ואופים שוב. לאחר קירור טוב או הקפאה מחלצים מהקאפקייקס והרי לכן פאי אישי בנראות שונה, עדיין מרשימה. הגובה הסופי אמור להיות כחצי מהקאפקייקס. בכל גרסה ניתן להקפיא.

אז ככה, דבר ראשון מתכון לבצק:
תבנית: תבנית פאי 26 ס"מ או כ-20 קאפקייקס (תבניות מאפינס), לאחר הקפאה מסירים את הקאפקייקס.

1+3/4 כוסות קמח או: 1+1/2 כוס קמח + 1/2 כוס קמח שקדים, 1/2 כוס סוכר, 25 גר' מרגרינה, 1/2 כוס שמן, ביצה.
לעבד בצק, לרדד בין שני ניירות אפיה, לתבנית פאי: לקרר ו"להלביש" על התבנית, ניתן להניח את הבצק המרודד עם נייר האפיה התחתון בתוך התבנית ללא קירור מקדים, ולחתוך את השוליים עם סכין, יוצאים שוליים פחות משורטטים אך הקלתית נשלפת בקלות. לאפות 7 דק' ב-180 מעלות.
לקאפקייקס: אין צורך בקירור, מכניסים שכבה עם כפית ומיישרים אותה. לאפות 7 דק' ב-180 מעלות.

להלן מגוון מליות, בכמות המתאימה לתבנית פאי 26 ס"מ, או 2 חב' טארטלטים-48 יחידות, או 20-30 קאפקייקס תלוי בכמות ששמים בכל אחד.

פאי קוקוס – אחד הטובים
מלית: 2 כוסות קוקוס, 1/2 כוס סוכר, 2 ביצים, 150 מ"ל ריצ', 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס שוקולד צ'יפס. לערבב בקערה את חומרי המלית, לצקת על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס, לאפות 25-30 דק'.
ציפוי: להמיס בסיר 100 גר' שוקולד מריר, 150 מ"ל ריצ' ולשפוך מעל המלית. ניתן לקשט בקוקוס קלוי, לבן, שקדים פרוסים, אגוזים טחונים, שוקולד צ'יפס ועוד.
בגרסה האישית ישנה עדיפות לקאפקייקס.

פאי אננס
קופסת שימורי אננס, כוס וחצי קמח, 1/2 כוס שמן, כוס סוכר, שקיק אבקת אפיה, 2 סוכר וניל, 2 ביצים, מחית אוכמניות. למרוח ביצה על הבצק האפוי ולאפות עוד כ-5 דק'. לסנן ולטחון קופסת אננס, להעביר לקערה ולהוסיף את יתר הרכיבים פרט למחית אוכמניות, לצקת על הקלתית/טארטלטים/קאפקייק,  לאפות 35-45 דק' ב-180 מעלות. לאחר צינון, למרוח ממלית האוכמניות.

פאי פקאן – הגרסה המושקעת
1/3 כוס קמח, 1/3 כוס סוכר חום, 1/3 כוס מייפל, 1/4 כוס שמן, ביצה, 1/2 כוס ריצ', 150 גר' פקאן גרוס, 120 גר' פקאן שלם, שקדים פרוסים או מקלות.
לבשל בסיר: קמח, סוכר חום, מייפל, שמן עד שנוצרת עיסה. להוסיף את הריצ' ולבשל לאיחוד מלא. להסיר מהאש ולהוסיף ביצה ופקאן גרוס, לצקת על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס.
בתבנית פאי: לסדר בקצה החיצוני כ-2 ס"מ שקדים פרוסים או מקלות, לסדר את האגוזים השלמים מסביב עד המרכז. לאפות ב-180 מעלות, 25 דקות.
בטארטלטים/קאפקייקס: להניח חצי פקאן ושקדים מסביב או 2-3 פקאנים.
בגרסה האישית ישנה עדיפות לקאפקייקס.

פאי פקאן הגרסה הקלה והמהירה
200 גר' חלבה מפוררת, שקדים פרוסים או מקלות, חצאי פקאן טבעי או סיני, רוטב מייפל. לפזר על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס חלבה, לפזר מעל שקדים ופקאנים, לאפות 10-15 דק' ב-180 מעלות. להוציא מהתנור, לזלף רוטב מייפל ולמרוח אותו עם כפית.
בגרסה האישית ישנה עדיפות לטארטלטים.

פאי לימון
קרם: 1/2 כוס מיץ מלימון טרי, 1/2 כפית גרודת לימון, 3 חלמונים, 1/2 כוס סוכר, כף קורנפלור מהול בחצי כוס מים, 50 גר' נטורינה או 1/4 כוס שמן. להביא לרתיחה מיץ לימון, גרודת לימון וסוכר, להוסיף את הקורנפלור המהול ולבחוש עד להסמכה, להסיר מהאש ולהוסיף חלמונים, נטורינה/שמן, לקרר כ-10 דקות ולסנן. לצקת על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס ולהקפיא כחצי שעה.
קצף: 3 חלבונים, 3/4 כוס סוכר. להקציף לקצף יציב, לזלף ולצרוב בעזרת ברנר, או בגריל 1-2 דקות.

פאי פיצוחים – הגרסה המושקעת
לבשל בסיר: 120 מ"ל ריצ', 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות דבש. להוסיף את תערובת הפיצוחים: 1/2 כוס מקלות שקדים, 1/2 כוס אגוזי פקאן חצויים או גרוסים, 1/2 כוס גרעיני חמניה, 1/2 כוס גרעיני דלעת, 1/2 כוס פיסטוקים, כוס חמוציות. לערבב היטב, לשטח על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס, לאפות 20 דק' ב-180 מעלות.

פאי פיצוחים – הגרסה הקלה והמהירה
למרוח ממרח תמרים על לשטח על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס. לערבב בקערה פיצוחים: 1/2 כוס מקלות שקדים, 1/2 כוס אגוזי פקאן חצויים או גרוסים, 1/2 כוס גרעיני חמניה, 1/2 כוס גרעיני דלעת, 1/2 כוס פיסטוקים, לפזר מעל ממרח התמרים. לאפות 20 דק' ב-180 מעלות.
בגרסה האישית ישנה עדיפות לטארטלטים.

פאי שוקולד אפוי
מקור המתכון:קארין גורן.
מלית: 3 ביצים, 1/4 כוס סוכר, 1/2 כוס שמן, 1/2 כוס ריצ' 250 גר' שוקולד. להקציף ביצים שלמות וסוכר במהירות גבוהה לקצף סמיך ובהיר, להמיס בסיר שוקולד, שמן וריצ', לאחד תערובות, לצקת על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס ולאפות 20 דק' ב-180 מעלות.
ציפוי: 100 גר' שוקולד מריר, 100 מ"ל ריצ', כף קפה נמס. להמיס ולצקת מעל המלית.

פאי שוקולד ונוגט
300 גר' שוקולד מריר, 200 גר' אבקת נוגט, כף קפה, 1/2 כוס שמן, 250 מ"ל ריצ'. להמיס בסיר את כל הרכיבים, לקרר כשעה, לזלף על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס. בתמונה: טארטלטים קקאו.

פאי שוקולד וחמאת בוטנים
250 גר' שוקולד מריר, כוס חמאת בוטנים מכסה אדום, 250 מ"ל ריצ', 3/4 כוס חלב סויה. להמיס בסיר את הרכיבים עד לאיחוד, לצקת על הקלתית/טארטלטים/קאפקייקס, לקרר, לקשט בזילופי חמאת בוטנים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *