בלוג אוכל כשר למהדרין

קינוחי מקלות

קינוח אישי וקלאסי

קינוחי מקלות הם קינוח אישי, שמייתר את הצורך בחיתוך בזמן אמת.
את חלקם ניתן להכין בתבנית פאי להגשה חגיגית יותר.

 

מרקיז שוקולד, פיצוחים ונוגט

מקור המתכון: טעימות.
תבנית: בינונית 32×26 ס"מ.

שכבת בסיס: 180 גר' נטורינה*, 1/2 כוס דבש, 3/4 כוס סוכר, 3 כפות קקאו, 10 כפות אבקת נוגט (120 גר'), 2 כוסות שקדים פרוסים/מקלות שקדים (150 גר'), 8 כפות פיסטוק טבעי* (80 גר'), 10כפות שומשום לבן (80 גר').
לקלות את השומשום בסיר יבש עד להזהבה ולהעביר לקערה, לחזור על הפעולה עם הקדים ולאחר מכן הפיסטוקים. לשים בסיר נטורינה, דבש וסוכר ולהביא לסף רתיחה, להוסיף קקאו ונוגט ולערבב היטב. להוסיף את הפיצוחים ולערבב. לצקת לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהעביר להקפאה להתייצבות.

ציפוי נוגט: 80 גר' חמאת קקאו, 2 וחצי כוסות אבקת נוגט (300 גר'). להמיס בסיר חמאת קקאו ולערבב כל הזמן, להוריד מהאש, להוסיף אבקת נוגט ולערבב היטב. לצקת על הבסיס ולנענע לפיזור אחיד. לצנן במקרר. לחתוך את השוליים על מנת לקבל מקלות אחידים ומדויקים.

הערות:
* ניתן להמיר את המרגרינה בשמן, כל הכמות או חלקה, השמן גורם לבסיס להיות פחות יציב ומתפורר.
* ניתן להחליף את הפיסטוק בשקדים.

 

פדאג' חמאת בוטנים ושוקולד

קינוח מרשים וטעים, קל ומהיר הכנה.
תבנית: A4, או 2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית פאי 26.

100 גר' שבבי ופל, 700 גר' חמאת בוטנים מכסה אדום, כף שמן, כף דבש, קורט מלח, שוקולד צ'יפס, 100 גר' שוקולד מריר, כף דבש, 100 גר' בוטנים גרוסים גס, קלויים עם מלח, מייפל.

להניח בתבנית נייר אפיה ולפזר שבבי ופל. לבשל בסיר כמה דקות: חמאת בוטנים, כף שמן, כף דבש, קורט מלח, לצקת חצי מהכמות לתבנית. לפזר מעל שוקולד צ'יפס.
להוסיף לסיר שוקולד מריר וכף דבש עד להמסה, לצקת מעל השוקולד צ'יפס. לפזר את הבוטנים ולהקפיא, להוציא ולמרוח רוטב מייפל, להחזיר להקפאה.

 

ריבועי לוז ושוקולד

תבנית: בינונית 32×26 ס"מ.

שכבת בסיס: 200 גר' לוז טחון, כוס ורבע קמח, שקיק אבקת אפיה, 3/4 כוס סוכר, 1/2 כוס שמן, ביצה. לעבד החומרים לבצק ולשטח בתבנית. לאפות 15 דק' ב-180 מעלות.

שכבה אמצעית: 200 גר' שוקולד מריר, כוס שמן, שקיק סוכר וניל, 2 כפות קמח, כוס סוכר, קורט אבקת אפיה, 5 ביצים מופרדות. להמיס שוקולד, שמן וסוכר וניל, לצנן מעט ולהוסיף קמח, אבקת אפיה וחלמונים. להקציף חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב, לאחד תערובות. לצקת על שכבת הבסיס ולאפות 20 דק' ב-180 מעלות. יש לוודא שהחלק העליון נוקשה.

שכבה עליונה: להמיס 150 גר' שוקולד מריר, 1/4 כוס שמן ו-2 כפות יין, לצקת על השכבה האמצעית, להקפיא ולחתוך.

 

מקלות נוגט

תבנית: בינונית 32×26 ס"מ, או 3 תבניות אינגליש קייק, או תבנית פאי 26 + תבנית פאי 20.

שכבת בסיס: 1.5 כוסות קמח, 3/4 כוס סוכר, 1.5 כפות קקאו, כף קפה נמס, שקיק אבקת אפיה, 1/2 כוס שמן, כפית תמצית וניל, ביצה.
ללוש ב-K, לשטח בתבנית, לאפות 12 דק' ב-180 מעלות, לצנן.

שכבה שניה: 200 גר' אבקת נוגט, 5-7 כפות שמן. לערבב, לצקת מעל שכבת הבסיס ולהקפיא.

שכבה עליונה: 200 גר' שוקולד מריר, 250 מ"ל ריצ', כף קפה. להמיס, לצקת על שכבה שניה, להקפיא ולאחר מכן לחתוך למקלות.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *