בלוג אוכל כשר למהדרין

4 בסיסים לקינוחים מיוחדים

בסיסים מעולים לקינוחים ועוגות, וקינוחים על בסיס הבסיסים

אז מה יש לנו כאן?
כמה בסיסים מעולים שמתאימים כבסיס לקינוחים אישיים, לבסיס או שכבה אמצעית בעוגות קרות וגם בפני עצמם.
הכמות מתאימה לתבניות: עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק או 25-30 קאפקייקס קטנים (תבניות מאפינס), לאחר הקפאה מסירים את הקאפקייקס.

בסיס פררו רושה
200 גר שוקולד מריר או חלבי, רבע כוס שמן, כוס פקאן גרוס או כל אגוז, 150 גר' גליליות בטעם לוז מפוררות ביד. להמיס בסיר שוקולד ושמן, להוסיף פקאן וגליליות עד להטמעה מלאה.

בסיס שוקולד ופצפוצים
100 גר' שוקולד מריר או חלבי, 2 כפות מחית נוגט, 1/4 כוס שמן, כוס פצפוצי אורז, חצי כוס פקאן גרוס. להמיס בסיר שוקולד, נוגט ושמן. להוסיף פצפוצי אורז ופקאן ולערבב היטב. לשטח בתבנית או בקאפקייקס.

בסיס שומשום
כוס שומשום, 1/2 נטורינה/שליש כוס שמן, 1/2 כוס אבקת סוכר, שקיק סוכר וניל, כוס קמח. לבשל בסיר את כל הרכיבים, לשטח בתבנית או בקאפקייקס, לאפות 20 דק' ב-180 מעלות.
לבסיס בטעם קקאו, ניתן להוסיף 1-2 כפות קקאו ולהפחית כמות זו מהקמח.

בסיס שבבי וופל ונוגט
100 גר' שוקולד מריר, 250 גר' מחית נוגט, 3 כפות שמן, 150 גר' שבבי וופל. להמיס בסיר שוקולד, נוגט ושמן, להוסיף שבבי וופל ולערבב היטב. לשטח בתבנית או בקאפקייקס.

 

מתכונים על בסיס הבסיסים

עיגולי שומשום ופיצוחים
בסיס: שומשום בקאפקייקס.
שכבת הפיצוחים: לבשל בסיר: 120 מ"ל ריצ', 1/4 כוס שמן, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות דבש. להוסיף את תערובת הפיצוחים: 1/2 כוס מקלות שקדים, 1/2 כוס אגוזי פקאן חצויים או גרוסים, 1/2 כוס גרעיני חמניה, 1/2 כוס גרעיני דלעת, 1/2 כוס פיסטוקים, כוס חמוציות. לשטח בתבנית על נייר אפיה ולקרמל בתנור כ-20 דק' ב-160 מעלות. להוציא ולשים בכפית בכל קאפקייקס. לאחר הקפאה להסיר את הקאפקייקס.

תחתיות פררו רושה ומוס שוקולד-חמאת בוטנים
בסיס: פררו רושה בקאפקייקס או בסיס שומשום ומעליו בסיס שוקולד ופצפוצים.
מוס שוקולד וחמאת בוטנים: להמיס בסיר: 75 גר' שוקולד מריר, 1/2 כוס חמאת בוטנים מכסה אדום, לצנן. להקציף: 125 מ"ל חלב קוקוס קר, 60 מ"ל ריצ', כף פודינג וניל, 1/2 כף סוכר. לאחד תערובות. למלא כס"מ בקאפקייקס. לאחר הקפאה להסיר את הקאפקייקס. בתמונה: המוס נמזג לתבנית של חצאי עיגולים.

תחתיות עם קרם וניל ושוקולד פקאן
בסיס: שוקולד ופצפוצים בקאפקייקס או 2 אינגליש קייק.
קרם וניל: 350 מ"ל ריצ', כוס חלב סויה/שקדים קר, שקית פודינג וניל, כף גדושה מחית וניל*, 200 גר' פקאן מצופה בשוקולד מריר פרווה**. להקציף ריצ', חלב, פודינג ומחית וניל. לשבור בפטיש שניצל את פקאן השוקולד ולערבב עם הקרם. לשטח בקאפקייקס או בתבניות. ניתן להשתמש במלית זו לגליליות.
ציפוי: להמיס בסיר: 100 גר' שוקולד מריר, כף קפה נמס, 1/4 כוס שמן. לצקת מעל הקרם. לאחר הקפאה להסיר את הקאפקייקס.
*מחית וניל ניתן לרכוש בחנויות של מוצרי אפיה ובמכירות הביתיות, המחית מומלצת מאוד, הטעם הסופי קרוב לחלבי.
**פקאן מצופה בשוקולד מריר פרווה נמכר לפי משקל בחנויות פיצוחים, באזור ממתקי הג'לי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *